تعداد بالای مرگ و میر در سطح جهان مربوط به بیماری های قلبی عروقی (CVDs) هس. تشخیص زودهنگام حوادث قلبی عروقی ممکنه وقوع انفارکتوس حاد میوکارد رو کاهش بده و میزان مرگ و میر رو در افراد مبتلا به CVD کاهش بده.
تجزیه و تحلیل دادههای سنتی برای مدیریت دادههای چند بعدی مرتبط با پیشبینی خطر بیماریهای قلبی عروقی، حملات قلبی، تفسیر تصویر پزشکی، تصمیمگیری درمانی و پیش آگهی بیماری به دلیل مکانیسمهای پاتولوژیک پیچیده و عوامل متعدد درگیر، کافی نیس.
هوش مصنوعی (AI) یه فناوری هس که از الگوریتم های کامپیوتری پیشرفته برای استخراج اطلاعات از پایگاه های داده بزرگ استفاده می کنه و با صنعت پزشکی ادغام شده.
روشهای هوش مصنوعی توانایی تسریع در پیشرفت تشخیص و درمان بیماریهای قلبی عروقی مثه نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی، بیماری دریچهای قلب، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، بیماری مادرزادی قلبی و غیره رو نشون داده.
در محیطهای بالینی، هوش مصنوعی در تشخیص بیماریهای قلبی عروقی، بهبود کارایی ابزارهای پشتیبانی، طبقهبندی و طبقهبندی بیماریها و پیشبینی پیامدها مفید هس.
الگوریتم های پیشرفته هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل روابط پیچیده در داده های مراقبت های بهداشتی گسترده طراحی شده و اونا رو قادر می کنه تا مشاغل پیچیده تری رو در مقایسه با رویکردهای مرسوم انجام بدن.
پتانسیل هوش مصنوعی در مراقبتهای بهداشتی بسیار گسترده اس، از تجزیه و تحلیل پیشبینیکننده و برنامههای درمانی شخصیشده تا بهبود دقت تشخیصی.
حجم انبوه دادههای پزشکی تولید شده روزانه - از سوابق بیمار، آزمایشهای بالینی، تصویربرداری پزشکی و دستگاههای پوشیدنی - میتونه برای پزشکان انسانی بسیار زیاد باشه.
همانطور که هوش مصنوعی می تونه این داده ها رو تجزیه و تحلیل کنه و از اونا یاد بگیره، الگوها و همبستگی هایی که ممکنه توسط چشم انسان نادیده گرفته شه رو می تونه شناسایی کنه.
پس به تشخیص زودتر و دقیق تر کمک میشه که در بهبود نتایج بیمار بسیار مهمه. یکی از امیدوارکننده ترین حوزه های هوش مصنوعی در مراقبت های بهداشتی، تشخیص هس.
روشهای تشخیصی سنتی اغلب بر تفسیر ذهنی متخصصان پزشکی تکیه میکنن که گاهی اوقات میتونه منجر به تغییر در نتایج شه.
هوش مصنوعی میتونه با ارائه بینشهای ثابت و مبتنی بر دادهها، این تنوع رو کاهش بده و منجر به تشخیصهای قابل اعتمادتر بشه.
از هوش مصنوعی در فرآیندهای تشخیصی، به ویژه در جوامع محروم استفاده میشه. در شناسایی دقیقتر بیماریها - مانند سل و رتینوپاتی دیابتی - و در مراحل اولیه کمک میکنه و در نتیجه شانس درمان موفقیتآمیز رو افزایش میده.
تشخیص زودهنگام اغلب کلید موفقیت درمان هس. مثلا، بیماری هایی مثه سرطان، در صورت تشخیص زودهنگام، میزان بقای قابل توجه بالاتری داره. هنگامی که سرطان سینه در مرحله یک تشخیص داده بشه، میزان بقای پنج ساله بیش از 90٪ هس.
سرطان کولورکتال در مراحل بعدی چهارده درصد بقای پنج ساله داره اما با تشخیص زودهنگام می تونه حدود 90 درصد باشه. پس، تأثیر تشخیص مبتنی بر هوش مصنوعی بر نتایج سلامتی رو نمیشه اغراق کرد.
این امر نه تنها نتایج بیماران رو بهبود میده، بلکه مراقبت های بهداشتی و برای همه قابل دسترس تر می کنه و با جلوگیری از پیشرفت بیماری ها به مراحل پیشرفته تر، که اغلب درمانش دشوارتر و پرهزینه تره، بار سیستم های مراقبت های بهداشتی رو کاهش میده.
مثلا، اپلیکیشن مجهز به هوش مصنوعی در لیبریا شیوع مالاریا رو پیشبینی میکنه و مناطق پرخطر رو شناسایی میکنه و به مقامات بهداشتی این امکان رو میده تا اقدامات پیشگیرانه، بهویژه برای گروههای آسیبپذیر مانند کودکان و زنان باردار انجام بده.
همچنین هوش مصنوعی با فعال کردن درمانهای شخصیسازی شده سرطان از طریق تجزیه و تحلیل ژنومی، شناسایی جهشها و متناسب کردن درمانها با مشخصات منحصربهفرد سرطان بیمار، انکولوژی رو متحول میکنه.
این رویکرد باعث بهبود اثربخشی درمان، کاهش عوارض جانبی و تسریع کشف دارو میشه.
هوش مصنوعی همچنین در تشخیص زودهنگام و پیش بینی بیماری های قلبی عروقی استفاده شده. یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل ECG، تصویربرداری پزشکی و داده های بیمار استفاده میشه.
با مطالعاتی که میزان دقت قابل توجهی رو نشون داده، از جمله طبقهبندی بیماریهای قلبی 93 درصد، هوش مصنوعی تشخیصها رو بهبود میبخشه و روشهای غیرتهاجمی رو برای ارزیابی خطرات قلبی عروقی ارائه میکنه که به طور بالقوه جان انسانها رو نجات میده.
در آینده نقش هوش مصنوعی در مراقبت های بهداشتی حیاتی تر میشه. توانایی پیشبینی، تشخیص و درمان بیماریها با دقت و کارایی بیشتر منجر به جمعیت سالمتر و سیستمهای مراقبت بهداشتی پایدارتر میشه.
با استفاده از قدرت هوش مصنوعی برای تشخیص، میتونیم نتایج سلامتی رو بهبود بخشیم و به آیندهای کمک کنیم که در اون مراقبتهای بهداشتی برای همه، به ویژه در جوامعی که بیشتر بهش نیاز دارن، در دسترستر و مؤثرتر باشه.
متخصص قلب و عروق به بررسی، تشخیص، و کنترل بیماریهای این سیستم حیاتی میپردازه و با استفاده از داروها و روشهای درمانی مناسب، سعی در حفظ وضعیت نرمال بیماران دارن.
در مواقعی که بیمار با مشکلات حاد قلبی روبرو شه و نیاز به مداخله جدی باشه، مراجعه به یه متخصص قلب ضروری هس.
پس از ارزیابی دقیق، در صورت لزوم، تصمیم به ارجاع بیمار به جراح قلب میگیره. این مرحله معمولاً در شرایط پیچیدهتر یا حالاتی که نیاز به جراحی دارن، اتفاق میوفته.
اگه به دنبال یه جراح قلب و عروق باتجربه و ماهر در تهران هستین، دکتر رامین بقایی تهرانی رو به شما توصیه می کنیم. دکتر رامین بقایی تهرانی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق، از جمله جراحان قلب و عروق باتجربه و باسابقه در ایران است.
ایشون دارای 20 سال سابقه جراحی قلب و عروق بزرگسالان و کودکان هستن و در زمینه های مختلفی از جمله جراحی بایپس قلبی، جراحی ترمیم دریچه قلب، پیوند قلب، جراحی آنوریسم آئورت و جراحی قلب کودکان، تخصص دارن.
ارتباط با دکتر رامین بقایی
آدرس: تهران – خیابان نلسون ماندلا (جردن)، بالاتر از تقاطع حقانی، خیابان پدیدار، پلاک ۶۲، طبقه سوم، واحد ۳۳
شماره تلفن: ۰۲۱۸۸۶۷۰۳۵۰
ایمیل: info @ dr-baghaei.com
اینستاگرام: dr.ramin.baghaei
منبع: https://dr-baghaei.com/
معمولاً بیضههای نزول نکرده در کانال اینگوینال قرار دارi. تقریباً بیست تا سی درصد از بیضه های نزول نکرده غیرقابل لمس هستن. نزول خود به خودی در صورتی که بیضه تا شش ماه نزول نکرده باشه بعیده و باید جراحی انجام بشه.
بدون مداخله جراحی، بیضه نزول نکرده احتمالا در طی سه ماه اولیه زندگی نزول می کنه.
با این حال، اگه بیضهها نزول نکرده باقی بمونن، توصیه میشه که بین سنین شش تا دوازده ماهگی، اورکیوپکسی انجام بشه تا بیضهها در کیسه بیضه قرار بگیره تا خطرات کمتر بشه و احتمال ناباروری به حداقل برسه.
بیضه میتونه در هر نقطهای از مسیر نزول قرار گیره و ویژگیهای مختلفی مثه دیسژنتیک، نابجا (انحراف از مسیر نزول معمول)، هیپوپلاستیک، قرار گرفتن در بالای شکم نزدیک حلقه اینگوینال، یافتن در کانال مغبنی یا از دست رفتن رو نشون بده.
به طور کامل تظاهر یه طرفه شایعه و در دو سوم موارد رخ میده. بیضه نزول نکرده می تونه منجر به عوارض بالقوه طولانی مدت بشه، از جمله کاهش باروری (به ویژه در مواردی که هر دو بیضه رو تحت تاثیر قرار بده). تقریباً 10٪ تا 30٪ از افراد مبتلا به بیضه نزول نکرده یه طرفه ممکنه ناباروری رو تجربه کنن، با این خطر که از 35٪ به 65٪ یا بیشتر برای افراد مبتلا به بیماری دو طرفه افزایش پیدا می کنه.
اگه بیضههای کریپتورکید دو طرفه درمان نشه، میزان ناباروری میتونه از 90 درصد فراتر بره. کریپتورکیدیسم با ناباروری مردان در بزرگسالی مرتبطه، عمدتاً به دلیل کیفیت ضعیف مایع منی، که می تونه با عملکرد سلول های سرتولی و تأثیرش بر عملکرد سلول های لیدیگ مرتبط باشه.
کریپتورکیدیسم، هیپوسپادیاس، سرطان بیضه و کیفیت پایین مایع منی مجموعاً سندرم دیسژنزی بیضه رو تشکیل میدن. این سندرم ناشی از عوامل محیطی مضر هس که برنامه ریزی جنینی و رشد غدد جنسی رو در طول زندگی جنین مختل می کنه.
سیگار کشیدن مادر، و همچنین استفاده از جایگزین های نیکوتین، با افزایش خطر در کاهش اسپرماتوزوئیدها و کریپتورکیدیسم همراه هس. افزایش خطر کریپتورکیدیسم در میان پسران مادرانی که در طول بارداری روزانه ده نخ سیگار یا بیشتر میکشن، دیده میشه.
به نظر میاد مصرف منظم الکل در دوران بارداری خطر کریپتورکیدیسم مادرزادی رو در پسران افزایش میده. مشاوره زنان باردار در مورد مصرف الکل هم باید این یافته جدید رو در نظر بگیرن.
کریپتورکیدیسم، شایع ترین بیماری مادرزادی که دستگاه تناسلی مردانه رو درگیر می کنه، با عدم وجود حداقل یه بیضه از کیسه بیضه مشخص میشه.
تقریباً سه درصد از نوزادان و سی درصد از نوزادان پسر نارس با بیضههای نزول نکرده به دنیا میان که نیاز به درک دقیقی در بین متخصصان مراقبتهای بهداشتی داره.
کریپتورکیدیسم درمان نشده می تونه منجر به عوارض طولانی مدت بالقوه مثه مشکلات باروری، سرطان بیضه، پیچ خوردگی بیضه، فتق مغبنی و اثرات روانی شه.
پس، کریپتورکیدیسم چالش های مهمی در تشخیص و مدیریت ایجاد می کنه. پزشکان از تکنیک های لمس برای تعیین محل بیضه های نزول نکرده، عمدتاً در کانال مغبنی، اما به طور بالقوه در شکم استفاده می کنه.
اگه تا شش ماهگی بیضه پایین نیومده باشه، اصلاح جراحی از طریق ارکیوپکسی برای به حداقل رسوندن خطرات و عوارض احتمالی توصیه میشه.
اتیولوژی
یه محور طبیعی هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد پیش نیازی برای نزول طبیعی بیضه هس، چون سیگنال های هورمونی لازم برای فرآیند رشد رو هماهنگ می کنه.
عدم وجود بیضه آپاندیس با بیضه های شکمی و کریپتورکید همراه هس، عمدتاً زمانی که در نزدیکی حلقه خارجی قرار داره. با این حال، نقش دقیق بیضه آپاندیس در نزول بیضه نامشخصه.
علت کریپتورکیدیسم اغلب در نوزادان نامشخص هس و اونو به یه ناهنجاری مادرزادی شایع اما پراکنده و ایدیوپاتیک تبدیل می کنه.
کارشناسان معتقدن که ترکیبی از ژنتیک، عوامل مادری و تأثیرات محیطی ممکنه فرآیندهای هورمونی و فیزیکی رو که بر رشد و نزول بیضه تأثیر میزارن، مختل کنه.
وزن هنگام تولد اولین عامل خطر برای بیضه های نزول نکرده و همچنین سابقه خانوادگی هس. علاوه بر این، سایر عوامل خطر بالقوه کمک کننده شامل:
تشخیص کریپتورشیدیسم در معاینه فیزیکی زمانی انجام میشه که یک یا هر دو بیضه در قسمت وابسته کیسه بیضه وجود نداشته باشن.
تقریباً 70٪ از بیضه های کریپتورکید در قسمت بالایی کیسه بیضه یا کانال اینگوینال قابل لمس هستن، در حالی که 30٪ دیگه قابل لمس نیستن، که نشون دهنده محل داخل شکمی، نوبین بیضه یا آنورشی هس.
ارجاع به متخصص باید تا شش ماهگی اصلاح شه و تا یه سال آینده اصلاح جراحی انجام بشه. بیضه هایی که تا شش ماه نزول نکرده باشه، بعیده که خود به خود پایین بیان.
پسرانی که بیضه های بالا رفته دارن باید به متخصص جراحی ارجاع داده بشن.
تأخیر یا عدم درمان با بروز بیشتر سرطان بیضه و کاهش باروری از بیضه آسیب دیده مرتبطه. بیماران مبتلا به کریپتورکیدیسم دوطرفه باید فوراً برای ارزیابی با کاریوتایپ و کار بیوشیمیایی برای تفاوت رشد جنسی (DSD) ارجاع داده بشن.
دکتر بهار اشجعی دارای بورد فوق تخصصی در جراحی کودکان و نوزادان از پزشکان منحصر به فرد و ماهر در زمینه جراحی اطفال و کودکان در تهران هستند، ایشان دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه شهید بهشتی تهران گذراندند و بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی به تحصیل در رشته جراحی عمومی در دانشگاه شهید بهشتی تهران پرداختند، بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی در رشته جراحی عمومی، در رشته جراحی اطفال پذیرفته شدند و دوره جراحی اطفال را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گذراندند و موفق به کسب رتبه اول کشوری در برد فوق تخصصی جراحی اطفال شدند.
راه های ارتباط با ما
مطب: تهران ـ انتهای بلوار کشاورز، رو به روی درب شرقی بیمارستان امام خمینی، ساختمان شیشه ای سبز، پلاک ۳۷۰ ساختمان ۴۱۶ طبقه ۳ واحد ۱۹
تلفن:
بیمارستان کودکان تهران: تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر، روبروی جهاد کشاورزی، پلاک ۴۵۴
بیمارستان لاله شهرک غرب: تهران ، شهرک غرب ، فاز ۵ ، خیابان سیمای ایران ، نبش فلامک جنوبی
منبع: https://dr-ashjaei.com/