آیا پس از پیوند قلب خلصت های اهدا کننده را می گیریم؟


سبک زندگی پس از پیوند قلب

می دانیم که قلب حاوی «ماهیت» یه شخص هست. از نخستین پیوند قلب انسان در سال 1967، بیماران اغلب با اکراه تغییراتی وهم‌آور و غیرقابل توضیح رو در شخصیت شون گزارش می کنند.

برخی می گویند پس از جراحی پیوند قلب کمتر شبیه خودشان و بیشتر شبیه اهدا کننده شان شده اند.

به طور مثال، یکی از دریافت کنندگان پیوند در دهه 1990 گزارش داد که به طور ناگهانی پس از دریافت قلب یه نوازنده مرد جوان، به موسیقی علاقمند شده است.

دریافت‌کنندگان اعضای اهداکننده گزارش می دهند که پس از پیوند، خاطرات «جدیدی» دارند و ترجیحات جنسی و ذائقه‌شان در هنر، غذا و موسیقی هم تغییر کرده است.

تئوری های متعددی برای توضیح چنین تغییرات شخصیتی بر اساس روانشناسی، بیوشیمی، حتی ایده انتقال توسط میدان الکترومغناطیسی ارائه شده است.

مطالعه اخیر نشان داده، پیوند اعضا جان انسان ها را نجات می دهد اما ممکنه با یه عارضه جانبی غیرمنتظره هم همراه باشد، تغییرات شخصیتی عمیق.

برخی از گیرندگان پیوند تغییرات عمده و طولانی مدت را در افکار، اعمال و رفتار خود تجربه کرده اند. در یک مطالعه جدید که در آن 47 شرکت‌کننده (23 گیرنده قلب و 24 گیرنده اعضا دیگر) یه نظرسنجی آنلاین رو تکمیل کردند.

در این مطالعه، 89 درصد از تمام گیرندگان پیوند، تغییرات شخصیتی رو پس از انجام عمل جراحی پیوند گزارش کردند که برای گیرندگان قلب و سایر اعضای بدن مشابه بوده است.

اگر بشود این نشانه ها را مستقیماً با پیوند اعضا مرتبط کرد، شاید به این معنی باشد که «احساس خود» ما در تمام سلول‌های بدن ما وجود دارند، نه فقط یک یا دو عضو.

اکثر بیماران در این مطالعه گفته اند که چهار یا چند تغییر شخصیتی رو تجربه کرده اند و بیشتر این تغییرات مربوط به خلق و خو، احساسات، غذا، هویت، اعتقادات مذهبی یا روحانی یا خاطرات هست.

بیماران پس از پیوند قلب چقدر زندگی می کنند؟

یکی از چندین عواملی که بر امید به زندگی شما تأثیر می گذارد سن بیمار هنگام پیوند قلب هست. عوامل دیگر مثل دیابت، سابقه مصرف سیگار و سایر ملاحظات مربوط به سلامتی و سبک زندگی بستگی دارد.

در مطالعه‌ای سال 2016 به بررسی میزان بقا بر اساس گروه سنی پرداخته اند. این یافته ها میزان مرگ و میر پنج ساله پس از پیوند رو بر اساس گروه سنی نشان می دهد:

18 تا 59 سال: 26.9٪

60-69 سال: 29.3٪

70 سال و بالاتر: 30.8٪

درصد کمتر به این معنی هست که عمل پیوند قلب تا حد زیادی در طول پنج سال آینده موفقیت آمیز هست.

پس از پیوند قلب چه رژیم غذایی رو  رعایت کنیم؟

پس از پیوند قلب، مهم هست که یک رژیم غذایی معقول و متعادل داشته باشیم تا پیوند به خوبی اثر کند.

حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز و مقدار زیادی غذاهای سبوس دار حاوی فیبر بالا رو مصرف کنید. از مصرف زیاد شکر، چربی های اشباع شده و نمک پرهیز کنید.

رژیم غذایی کم قند برای مدیریت دیابت خیلی مهم است. رژیم غذایی کم چربی اشباع به کنترل سطح کلسترول شما کمک می کند.

پس از پیوند قلب، تغییر در شیوه زندگی با هدف ترک سیگار و نوشیدن الکل، دور بودن از استرس و انجام فعالیت‌های ورزشی سبک و ملایم به بهبود وضعیت قلب کمک می‌کند.

مراجعه منظم به پزشک متخصص جراحی قلب پس از عمل پیوند قلب برای شناسایی و درمان هرگونه مشکل در اسرع وقت، ضروری هست.

پزشک شما می تواند فشار خون، وزن و سایر علائم شما رو بررسی کند و مطمئن شود که قلب به درستی عمل می‌کند.

دکتر رامین بقایی تهرانی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی قلب و عروق (کودکان و بزرگسالان) هستند. همچنین ایشان دارای سوابق علمی – آموزشی چون: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی، عضو هیئت بورد جراحی قلب کشور دبیر انجمن جراحان قلب ایران به مدت ۶ سال و سوابق اجرایی چون: ریاست بخش جراحی قلب بیمارستان شهید مدرس به مدت ۳ سال اشاره کرد.

 

آدرس: تهران – خیابان نلسون ماندلا (جردن)، بالاتر از تقاطع حقانی، خیابان پدیدار، پلاک ۶۲، طبقه سوم، واحد ۳۳

شماره تلفن: ۰۲۱۸۸۶۷۰۳۵۰

ایمیل: info @ dr-baghaei.com

اینستاگرام: dr.ramin.baghaei

 منبع: https://dr-baghaei.com/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد