انواع هیپوسپادیاس

 بیماری هیپوسپادیاس (Hypospadias) 


هیپوسپادیاس یه مشکل ساختاری رایج آلت تناسلی هس که در اون مجرای ادرار (لوله ای که ادرار رو از مثانه به خارج از بدن می بره) به جای نوک آلت تناسلی در قسمت زیرین قرار می گیره.

دهانه می تونه در هر جایی از سطح زیرین آلت تناسلی تا کیسه بیضه قرار بگیره. وضعیتی به نام کوردی اغلب با هیپوسپادیاس دیده میشه.

آکوردی یه انحنای رو به پایین آلت تناسلی هس. این می تونه با یا بدون هیپوسپادیاس رخ بده.

این وضعیت چقدر شایع هس؟

هیپوسپادیاس از هر 150 تا 300 پسر یه نفر رخ میده. اگر پسری مبتلا به هیپوسپادیاس باشه، 15 درصد احتمال داره که برادرش به این بیماری مبتلا شه. 

هشت درصد از پدرانی که یه پسر مبتلا به هیپوسپادیاس دارن نیز به این عارضه مبتلا هستن.

علت ایجاد هیپوسپادیاس 

علت دقیق هیپوسپادیاس ناشناخته س. اعتقاد بر اینه که عوامل زیادی در توسعه اون دخیل هستن. ژنتیک، محیط و هورمون ها ممکنه عواملی باشن که بر ایجاد هیپوسپادیاس تأثیر بذارن.

تشخیص هیپوسپادیاس 

معمولا هیپوسپادیاس در بدو تولد به سادگی مشاهده میشه. همراه با دهانه نابجا، پوست ختنه گاه اغلب ناقص هس و یه هود رو تشکیل میده. به این هود پشتی میگن.

علائم و نشانه های هیپوسپادیاس

برخی از پسران مبتلا به اشکال خفیف هیپوسپادیاس ممکنه هیچ علامتی از هیپوسپادیاس خود نداشته باشن. اگر هیپوسپادیاس و/یا کوردی ترمیم نشه، کودک شما ممکنه در حین رشد به این مشکلات مبتلا بشه:

  • هدایت و کنترل جریان ادرار او ممکنه سخت باشه.
  • آلت تناسلی ممکنه با رشد او خمیده شه و باعث اختلال در عملکرد جنسی در مراحل بعدی زندگی بشه.
  • اگر دهانه مجرای ادرار نزدیک یا پشت کیسه بیضه باشه، ممکنه بعداً در زندگی دچار مشکلات باروری شه.

درمان هیپوسپادیاس 

برخی از بیماران مبتلا به هیپوسپادیاس به دلیل نداشتن علائم یا ترجیح بیمار/خانواده، علاوه بر مشاهده، تحت هیچ درمانی قرار نمی گیرن.

درمان جراحی هیپوسپادیاس و کوردی می تونه ظاهر آلت تناسلی رو تغییر بده. هیچ دارویی کوردی یا هیپوسپادیاس رو اصلاح نمی کنه و انتظار نمیره که این شرایط آناتومیک پیشرفت کنه. 

جراحی اغلب می تونه هیپوسپادیاس رو اصلاح کنه. تیم مراقبت ممکنه جراحی رو به موارد زیر توصیه کنه:

دهانه مجرای ادرار رو به نوک آلت تناسلی اصلاح کنن. این اجازه میده تا جریان کنترل شده ادرار در حالت ایستاده جریان پیدا کنه.

آلت تناسلی رو صاف کنن (در صورت وجود آکورد) برای به حداقل رساندن خطر مقاربت دردناک در آینده.

یه اورولوژیست اطفال ممکنه نیاز به استفاده از پوست ختنه گاه به عنوان بخشی از ترمیم جراحی داشته باشه، بنابراین به این کودکان توصیه نمیشه که در بدو تولد ختنه کنن. ترمیم جراحی معمولاً بعد از 4 تا 6 ماهگی انجام میشه، اما میشه اونو بعدا انجام داد.

این جراحی معمولاً به صورت سرپایی در حالی که بیمار در خواب هس و تحت بیهوشی عمومی انجام میشه. در اشکال شدید هیپوسپادیاس، ترمیم جراحی ممکنه در چند مرحله انجام بشه.

عوارض احتمالی  هیپوسپادیاس 

جراحی هیپوسپادیاس ممکنه بسیار موفقیت آمیز باشه، اما ممکنه برخی از عوارض احتمالی وجود داشته باشه. در برخی موارد، سوراخ یا فیستول ممکنه ایجاد شه و ادرار ممکنه از سوراخ نشت کنه. 

ممکنه برای ترمیم این مشکل به جراحی بیشتری نیاز باشه. ممکنه اسکار در مجرای ادرار ایجاد شه و باعث باریک شدن مجرای ادرار شه. 

این ممکنه در دفع ادرار اختلال ایجاد کنه و همچنین باید با جراحی اصلاح شه. ممکنه لازم باشه بیماران تا بعد از بلوغ برای معاینه مراجعه کنن.

دکتر بهار اشجعی بهترین متخصص جراحی کودکان و نوزادان در تهران

بهترین جراح هیپوسپادیاس، متخصصی هستن که در زمینه درمان بیماری های تناسلی یا دستگاه ادرای کودکان و نوزادان تجربه کافی و کسب کرده  و نمونه جراحی های هیپوسپادیاس موفقیت آمیز رو در کارنامه حرفه ای خود ثبت کردن.

دکتر بهار اشجعی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای بورد تخصصی در جراحی  کودکان و نوزادان هستن که به پشتوانه سال ها تجربه و جراحی های موفقیت آمیز هیپوسپادیاس، به عنوان یکی از بهترین جراحان هیپوسپادیاس در ایران شناخته میشن.

راه های ارتباط با ما

مطب: تهران ـ انتهای بلوار کشاورز، رو به روی درب شرقی بیمارستان امام خمینی، ساختمان شیشه ای سبز، پلاک ۳۷۰ ساختمان ۴۱۶ طبقه ۳ واحد ۱۹

تلفن:

۰۲۱-۴۴۸۰۶۶۶۸

 ۰۲۱-۴۴۸۴۱۸۶۲

منبع: https://dr-ashjaei.com/

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.